• تاریخ انتشار : 1399/09/08 - 17:01
  • تعداد بازدید خبر : 609
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست مشترک دستگاه قضایی و نظارتی در بازرسی کل استان چهارمحال و بختیاری

نشست مشترک دستگاه قضایی و نظارتی چهارمحال و بختیاری باهدف اشتراک‌گذاری تجربیات برای تسریع و تسهیل در رسیدگی به گزارش‌های اختصاصی سازمان بازرسی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی بازرسی کل استان چهارمحال و بختیاری، علی احمدی بازرس کل استان در این نشست که با حضور رئیس‌کل دادگستری استان، دادستان ، بازپرس شعبه تخصصی سازمان، مقام قضایی اظهارنظر در مرحله دادسرا، رئیس دادگاه‌های عمومی و انقلاب شهرکرد، رئیس دادگاه بدوی و تجدیدنظر تخصصی رسیدگی به گزارش‌های سازمان برگزار شد، بابیان اینکه هدف این نشست تعامل هر چه بیشتر فی‌مابین دستگاه قضایی و نظارتی است، افزود: یکی از رویکردهای ریاست قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور تقویت مقوله پیشگیری و مقابله با فساد است و در این راستا انتقال تجربیات قضات رسیدگی‌کننده به گزارش‌های سازمان در مرحله دادسرا، دادگاه بدوی و تجدیدنظر و... همچنین تبیین دیدگاه‌ها و دغدغه‌ها ناظر بر تهیه و پیگیری گزارش‌های بازرسی و اشتراک‌گذاری تجربیات بین مقامات محترم قضائی دادگستری، بازرسان قضائی و بازرسان و کارشناسان بازرسی، منشأ افزایش اثربخشی گزارش‌های اختصاصی کیفری ناظر بر جرائم خاص کارکنان دارد.

بازرس کل استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: همچنین نظر به این‌که گزارش اختصاصی کیفری دستگاه نظارتی در فرایند رسیدگی در مراحل مختلف قضایی، موردنقد وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری و افراد مطروحه در گزارش قرار می‌گیرد، بنابراین اگر آسیب‌شناسی لازم صورت نگیرد، باعث به ثمر نرسیدن گزارش‌های اختصاصی کیفری  می‌شود.

در ادامه این نشست بهرامی سامانی، رئیس‌کل دادگستری و رئیس شورای قضایی اظهار داشت: قضات دادگستری و بازرسان و کارشناسان بازرسی در خصوص فرایند تهیه و مستندسازی گزارش کیفری و رسیدگی به آن انتظاراتی دارند که این انتظارات به‌حق است و ضرورت دارد با حفظ صلاحیت ذاتی و استقلال قضایی، در نشست‌های آموزش محور، توقعات، نقاط مبهم و آسیب‌های گزارش‌ها مطرح و با اشتراک‌گذاری تجربیات، نواقص مرتفع و موضوع مقابله با فساد ناظر بر رسیدگی به مفاسد و صدور رأی متناسب عملیاتی شود.

وی یادآور شد: در جلسات مشترک، خلأهای مربوطه از منظرهای مختلف، واکاوی شده و با تبیین نظرات و بحث و تبادل‌نظر، رویه واحد اتخاذ و با طوفان فکری، فرایند تهیه و تنظیم گزارش اختصاصی کیفری در سازمان بازرسی و رسیدگی و صدور رأی در مرجع قضایی تسهیل و تسریع می‌شود.

پس از بحث و تبادل‌نظر و اشتراک‌گذاری تجربیات، به‌منظور ارتقای کیفی امور محوله بر موارد زیر تأکید لازم صورت گرفت:

1- تلاش برای اشرافیت هر چه بیشتر بازرسان و کارشناسان به قوانین و مقررات بالادستی و متناظر اقدامات دستگاه‌های اجرائی و عناوین مجرمانه جزایی(عنصر قانونی جرم) با جلسات مشترک با بازرسان قضایی و  قضات شعب تخصصی بازرسی کل استان.

2-برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با اصول کلی حقوق و شناخت جرائم خاص کارکنان دولت توسط بازرسان و کارشناسان و حضور قضات شعب تخصصی.

3-رعایت اختصارنویسی در گزارش‌های اختصاصی با تکیه بر دلایل مستحکم و متقن و مستندسازی مطلوب با برقراری ارتباط منطقی بین جملات گزارش با تعیین دامنه مسئولیت افراد مطروحه در گزارش

4-رعایت ترتیبات قانونی در تهیه گزارش اختصاصی کیفری به ترتیب ذکر موضوعات مهم و متعاقب آن موضوعات دیگر و توجه خاص به اقدامات مجرمانه با جمع‌آوری ادله موردنیاز(عنصر مادی جرم)

5- ارتباط مستمر بازرس یا اعضای هیئت بازرسی در طول مأموریت ناظر بر موضوعات مجرمانه با بازرسان قضایی و عنداللزوم شعب تخصصی برای ذکر دقیق عناوین مجرمانه در گزارش‌های اختصاصی حسب مورد و اشتراک‌گذاری تجربیات در این خصوص.

6- برگزاری جلسات مشترک فی‌مابین بازرسان و مقامات قضائی رسیدگی‌کننده به گزارش‌ها در سلسله‌مراتب دادسرا، دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر با رویکرد آموزش محور و اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات و آسیب‌شناسی موردی  گزارش‌ها و پرونده‌ها.

7- دعوت از قضات محترم رسیدگی‌کننده به گزارش‌های سازمان بازرسی کل کشور(شعب تخصصی پیش‌بینی‌شده) در کمیسیون‌های علمی و تخصصی و یا کارگروه حقوقی بازرسی کل استان

8- پیگیری مجدانه و دفاع مؤثر از گزارش‌های اختصاصی کیفری در مراجع قضایی در مراحل مختلف رسیدگی، توسط نماینده حقوقی به همراه بازرس یا بازرسان تهیه‌کننده گزارش

9- توجه نماینده حقوقی در مرحله رسیدگی دادسرا و دادگاه به مستندات ابرازی افراد مطروحه در پرونده که در مراحل رسیدگی به مقام قضایی ارائه می‌گردد، باهدف جلوگیری از ارائه مدارک غیرواقعی برای منحرف نمودن مسیر پرونده و آگاه‌سازی مقام قضایی در این خصوص.

10- تجدیدنظرخواهی از قرارهای منع تعقیب یا آرای برائت در موعد مقرر توسط نماینده حقوقی با استدلال‌های مناسب توجه به متن تصمیم قضایی با توجه به تعامل مطلوب فی‌مابین.

11-آسیب‌شناسی از قرارهای منع تعقیب یا آرای برائت صادره با حضور رئیس‌کل دادگستری، دادستان و مقام قضایی مربوطه و بازرس کل و نماینده حقوقی، به‌صورت موردی با توجه به فراوانی آن‌ها در مقطع زمانی فصلی یا شش ماه یک‌بار با ذکر مصادیق با حفظ صلاحیت ذاتی و استقلال قاضی

12- تعامل لازم مقامات قضایی رسیدگی‌کننده به گزارش‌های اختصاصی کیفری باهدف ارجاع نشدن گزارش‌های بازرسی  به  ضابطان قضایی و رفع نقص احتمالی یا تکمیل تحقیقات توسط بازرسی

13- به اعتبار این‌که هدف دستگاه قضا (دادگستری و بازرسی) هدف واحد و مقدسی است، بدون توجه به هجمه‌ها یا حاشیه‌سازی‌های مختلف در فرایند بازرسی یا قضایی، توسط افراد مطرح در گزارش و پرونده‌ها و باروحیه خستگی‌ناپذیر، در میدان برای پیشگیری و مقابله با فساد باروحیه جهادی، گام‌های تأثیرگذارتری، بالأخص توجه هر چه  برای شناسایی و مقابله با فسادهای شبکه‌ای و کلان برداشته شود.

14- مذاکره با کانون کارشناسان رسمی دادگستری در خصوص خدشه وارد ننمودن به گزارش-های بازرسی به هنگام ارجاع مقام قضایی و ارائه نظریه مستقل کارشناسی، همچنین همکاری بیشتر برای معرفی کارشناسان معاضدتی برای ارزیابی میزان خسارات وارده به بیت‌المال

همچنین در پایان این نشست از قضات شعب تخصصی رسیدگی‌کننده به گزارش‌های سازمان، با اهدای لوح از سوی بازرس کل استان قدردانی به عمل آمد.

 

کلمات کلیدی
یاسر فاتحی فشتمی
تهیه کننده:

یاسر فاتحی فشتمی

تصاویر

 -  -  -